NH

Idag blev det lite lugn NH-träning med Chinisen på åkern. Hon blir mer och mer mottaglig för det och får tänka till ibland vad matte vill. Väldigt nyttigt för Tinkerflickan :)

Slänger in en taskig mobilbild på sötnosen <3




Ridning och lite foto

Idag blev det ridning på åkern med Chinaflickan. Det gick ganska bra, hon var lite rusig bara och tyckte inte hon hade tid att gå fint hela tiden precis. Men överlag gick det skapligt :)

Har inte kunnat fixa med fotona dottern fotade idag på oss, för nätagget i min dator exploderade häromdagen...:/ Väntar på att snälla mannen ska fixa med min nya dator då den andra ändå var på upphällningen.

Nu är det läggdags! Natti natti


Chinaflickan ser rådjur :)

Vackraste Wimsan

Idag blir det vila för fålarna, China får en genomkörare imorgon istället. Hade planerat att rida idag, men det blev inte så....borstade igenom Tinkerflickan när hon mumsade på morgonhöet i hagen. De får gå och skrota och äta idag istället :)

Bjuder på en fin liten film på vackraste Wimsan!



Tack Sandra, nu gick det ju jättebra att få in filmen! :)

Dagens ridning

Idag gick det riktigt bra med ridningen. China blev så trött så trött, det blev trav i fin form på böjt spår och några galopper på rakt spår. Hon orkade inte ens låtsas om det spöke hon hittat på...hon tycker att spöket står vid stallet när vi kommer tillbaka efter varje ridtur :)

Tyvärr blev det inga bilder idag :/

Ha en trevlig fredagskväll!!




En söt Tinker

Fixade stallet själv imorse, passade på att borsta igenom China när hon mumsade på sitt hö i hagen.
Ska förmodligen rida tjocksmockan idag. Hon lever lite för gott just nu så det är nyttigt för henne att jobba lite med magmusklerna också! Ja det är även nyttigt för ryttarinnan ifråga. Lite tråkig molnig dag idag, men kanske får kameran följa med ändå. Det kan ju bli nåt fototillfälle, man vet ju aldrig.

VISSTE NI DETTA OM TINKERNS URSPRUNG?
De har en intressant historia;

Tinkerhästen är från början en korsningsras på Irland, som så småningom har blivit en speciell typ. Det kringvandrande folket på Irland, Tinkers, hade hästarna för att rida på och framför allt för att dra sina vackra vagnar som man förr bodde i.

Tinkerhästen utvecklades till en tålig, stark häst utan större krav på sin tillvaro.

Numera använder Tinkers bilar och husvagnar men hästarna har de kvar som handelsvara, som bland annat säljs på stora marknader på Irland.

Det var Kung James II som 1685 beslöt att en gång om året skulle dom ha en marknad för och sälja sina hästar vid ån Eden. Nu för tiden hålls marknaden i början av juni. Som tradition rider herrarna ner i ån på sina hästar och fightas.

Den genuina Tinkerhästen är skäck, svart-vit (pie-bald) eller brun-vit (skew-bald). Grå-skäck förekommer också. Även andra färger och enfärgade ses, men är inte så vanliga och irländarna anser att de inte är genuina tinkers, trots att de har likadant utseende och samma kroppsbyggnad och temperament.

Den är en god hoppare (antagligen finns det connemaraponny i den) och går även att rida lättare dressyr. Tinkerhästen är en utmärkt körhäst. Storleken varierar, men vanligast ligger den på 145-155 cm det vill säga cob-storlek. Det finns dock både större och mindre.

Tinkerhästen är viktbärande och har ett mycket bra kynne och är därför utmärkt som familjehäst, då alla i familjen kan rida eller köra den.

Trots att den är så lugn att sköta och lasta, är den pigg och orädd att rida, en idealisk kompis i skogen. Den kan användas på ridskolor, till westernridning, turridning och i handikapprid-verksamhet.

Det mest utmärkande för Tinkerhästen är att den är så "bra i huvudet", lugn och orädd, pålitlig och har ett gott tålamod.



Det är ett reportage om Tinker i nya numret av Hästmagazinet, blir till att studsa till affären senare :)



Lilla <3

Sötaste lilla filmen :)


Insläpp

Våra hästar får komma in vid 20.00 på kvällarna. De hade gärna fått gå ute längre men tiden passar oss så då får det vara så. När det blir ljusare och varmare om kvällarna så får de börja gå ute längre, sen blir det betessäsong vilket vi ser fram emot! Allt blir så mycket enklare då.

China är en hungrig liten Tinkerflicka så hade jag vågat släppa henne de ca 20 meter det är från hagen till stallet så hade hon nog knallat rakt in för sig själv :) men det vågar jag inte riktigt så det blir ett grimskaft runt halsen för säkerhets skull.

Det blev vila för hästarna idag, men hoppas på att det blir en solig och fin dag imorgon också! Då blir det nog lite ridning på schemat.




Så nu inväntas mannen i huset så vi kan åka och ta in hästarna. Sen blir det mys i soffan med film, nära och kära :)

Utsläpp

Så här såg det ut imorse när vi tog ut hästarna :)


Träning för tanten och China

Ja, träning behövs för tanten och lilla tjocksmockan till Tinker :)

Två flugor i en smäll alltså!

Dottern är till god hjälp så tanten ska få rätt sits och allt hänger med som det ska ;)


Snön föll

När vi precis startat igång hästarna för lite träning, så började det toksnöa! Snön kom rakt i ögonen och det gick knappt att hålla ögonen öppna. Vi gav upp efter 10 min, red hem, sadlade av och gav hästarna lunch i hagen. När vi skulle åka hem så strålade solen, det var vindstilla och perfekt för att rida....men vad gör man!?

Det blir en dag imorgon också :)


Sötaste Tinkerflickan :)


China och tanten

Idag fick tanten (jag) China i fin form, inte illa pinkat av en gammal trähäst. Har ju inte ridit ordentligt på 25 år och är ganska ringrostig.


Bjuder på en gammal mobilbild på raringen :)

Vila

Strålande väder idag, imorse stod termometern på -23....lite kallt för min smak!

Idag blev det vila för China, hon har gått och gottat sig i hagen hela dagen.


(Taskig mobilbild)

Månen

Månen är stooor och lyser jättestarkt ikväll! Går inte att fånga på bild men jag antar att alla andra har samma måne!?


Lite ridning

China och jag lufsade i snön i all enkelhelt idag, dottern fotade oss.

Ridklädesmodet är under all kritik såg jag, men är man hobbyryttare så är man ;)




Mysigt var det iaf!


Kallt om knäna....drygt -10 skulle jag tro att det var.


Underbara China!!!


Mysigt i snön :)






Mysigaste hovarna


Fin avslutning :)


Gypsy Vanner Horse

http://www.youtube.com/watch?v=KeXp7e_4Qno

Calypso

China har fått en avkomma, en son som heter Calypso och är fux med bläs, vita strumpor bak och vit kota fram. Han är e. Timothy (Godkänd tinkerhingst 41p) och u. China (39p).


(Lånad bild!)


Calypso har blivit lite äldre här. (Lånad bild!)


Calypsos far är den godkända hingsten Timothy.


Fredagsmys

Ska snart åka och natta hästarna, sen blir det fredagsmys!

Bjuder på en fin bild jag tog med min mobil på väg hem från stallet häromdagen.


My little Chinagirl

Detta är China, världens sötaste Tinkerflicka!








Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0