Ishestträning!

Idag stod det Ishestträning på schemat. En något överladdad Ishest hade vi idag. Gott om energi som fick omvandlas till bra träning istället. Vilket inte är lätt alla gånger. Dottern hade fullt sjå med att hålla lilla raggsockan på "mattan". Men hon lyckades få till några övergångar i ganska lugnt tempo iallafall. 

Blev svettigt värre för Ishesten, hon var tvungen att slänga sig i sanden på en gång vi var klara.

Sand ända inne i munnen :)

Glada, trötta och nöjda blev alla.

Det var bara Hera och Mimir idag under träningen. Och det är klart Mimir också fastnade i linsen!


Tvekar...

...men bjuder på tantbilderna ändå. Dotra fotade oss.
 

Byta eller ha båda??

Då jag blev tipsad av Sanna Lundell att blogga på deras portal hästliv.nu blev jag givetvis oerhört nyfiken! Var ju bara tvungen att kolla in sidan, vet inte ens om jag sett den nån gång. Så jag satte igång och fixade faktiskt iordning en blogg där som jag nu pillat lite med.
 
Nu är frågan om jag helt ska byta eller ha båda!? Gillar min blogg här på blogg.se. Har ju fixat design och allt själv. Men visst kan man väl ha två bloggar...jo det kan jag nog :)
 
Vill du kolla in min blogg på hästliv.nu så är adressen här >> 

Hera från Alafors gård

Ishesten är extremt översocial när man kommer ut i hagen...hon galopperar i full fart emot en. Kunde hon skulle hon nog hoppa upp i famnen som en hund!
 

Hästarna

 

Hundarna

Fotade några snabba i hundhagen.
 
 
 

Sammanfattning lördagen

Blir bara mobil idag.
 
 
 

Skön kväll

 

Liten kuling

Efter den fina gårdagen så har vi idag liten kuling här och inte mycket till sol heller...:/
 
Tittar på det jag fotade igår för att inte bli deprimerad av att titta ut genom fönstret.
 
Snabbt vardagsfotat utan nån finess, lite sneda och dåliga vinklar. Men ibland blir det så.
 
Två blenheims ;)
Min fina lilla Tinkertant. China den Fina. Ja, hon har svettmärken efter ridturen. De är borta nu.
Hade önskat att mer ljus trängde sig igenom granskogen...
Lilla Ishesten Hera 
Söt som socker

Citronfjärilar, fågelkvitter, sol och värme

Underbara lördag!
Kom nyss hem från en skritt och travtur med fålarna. Härligt var det! Det blev några halvtaskiga mobilbilder.
Hemma igen, trötta och svettiga.
Joysi äter gräs

Aj aj!

Vi var på uteritt igår. 5 stycken blev vi! Fyra isisar och min Tinkertant. Väntade mig en lugn, trevlig och sansad tur. Phhööh! Har väl aldrig behövt hålla in Chinapuffen så mycket någon gång under alla år. Jisses...
 
Här gör vi oss iordning.
Här väntar vi på grannarna.
Hera blir otålig och står och sparkar för sig själv :)
Här är vi längst bak i ledet.
Det verkar ju lugnt! Men ganska snart tyckte Chinapuffen att hon skulle takta/trava/galoppera i täten hela turen. Jag såg inte mycket av de andra då vi var 50 meter före alla. Jaja, det var ju inte vi som skulle tränas så vi travade på. Vi var väl ute i 2 timmar....inte konstigt att Chinapuffen ramlade på knä och nästan gick omkull efter halva turen...i skritt. Hon hade väl slajmiga spaghettiknän efter allt spring. Men nog fasiken skulle hon trava hela vägen hem ändå! Gaaahh...
Lite trött var hon ändå efteråt, men bara en liten stund.
Fålarna verkar fräscha idag ändå. De har nog inte så dålig kondis. Trodde Chinapuffen också skulle vara trött...som jag!? Men Tinkertanten har mer ork än jag trodde tydligen. Ishesten håller väl igång henne så hon inte fryser fast på ett ställe i hagen :P
 
Ja efter gårdagens uteritt så är människokroppen förstås aj aj! Nacken är som stelopererad. Axlarna/skuldror spända som sten och sitter uppe vid öronen typ. Ljumskarna och höfterna ska vi inte ens prata om hur de mår. Huvudet är som sås och det susar i säven kan man säga ;) Men kul var det!
Imorgon är en ny dag!

Nu är det slut!

 Påsken är slut för det här året!
Ja nu är det slut på ledigheten! Tillbaka till verkligheten imorgon. Jag hoppas inte jag vaknar med migränkänning, vaknade med skiten imorse. Börjar bli så trött på att må dåligt jämt.
 
Fotade några snabba i hagen idag. Fålatrollen hamnade i samma steg <3
 

Måsten

Alla måsten har lagts åt sidan och jag har gjort bara det jag orkat och velat idag. Tanden molar fortfarande lite, men hålls i schack med lite piller. Migränhuvvet håller sig relativt lugnt med migränpiller. Så jag lullar omkring här lagom såsig.
 
Luft är ju bra så har varit ute hos hästarna med jämna mellanrum. Trycket blir nästan värre när man sitter i soffhörnet för mycket.
 
Fotade dotra och Ishesten Hera också <3
Fin svans med inbyggd stjärtlapp ;)
Skitig hals! Hon är duktig på att gnugga in leran ordentligt. Blir väl en vårtvätt sen när det blir lite varmare.

Något är fel...

Ja nåt är det som är fel. På mig. Mår så fruktansvärt dåligt hela tiden. Känns som det inte bara är fibromyalgin som tar ner mig. Det blir att ta tag i ett läkarbesök och lämna lite prover. Har haft otroligt mycket migränattacker på sista tiden. Var helt utslagen förra veckan och känner mig inte helt ok än.
 
 
Igår fick jag akut tandvärk också uppepå allt. Vet inte om jag haft sån hemsk tandvärk tidigare. Så fruktansvärt ont! Fick en akuttid hos min tandis idag som tur var. Enligt röntgen var det inget fel på tanden, men jag hade så ont så jag knapp kunde gapa. Tandis borrade upp iallafall så det blev att påbörja rensning av rotkanalerna och en rotfyllning. Hade inte fixat hela påsken med den tanden. Usch. Har fortfarande ont, men det går att leva med ändå.
 
Tråkigt nog missade jag träningen med Hera då jag var tvungen att borra tand. Dotra och tränaren fick rida ut själva. Men då fick ju Chinapuffen komma ut och springa lite med tränaren på ryggen. Det var bra.
 
Men imorgon ska vi ge oss ut på en liten påsktur i skogen är det tänkt.
 
Världens vackraste Wims får hjälpa till med fjädrar i håret att önska Glad Påsk till alla. Hon ska få lite blommor och tända ljus på sin grav så hon får lite fint <3 Har så svårt att fatta att hon är borta...det smärtar i själen...
 

RSS 2.0