Sorg - Kellibell's Bugsy Malone

Idag på morgonen gick en av mina bebisar över Regnbågsbron <3
 
Han somnade in i sin lillmattes knä imorse av en förmodad hjärtsvikt. Det gick snabbt men givetvis är det väldigt tungt att som ägare stå och titta på när livet släcks för den älskade hund man haft i 11 år.
Vi tänker på er som fick äran att ha Scooby i sin ägo <3 En underbar hund och så speciell liten hund som jag hade ett särskilt band med från början.
 
Som 8-veckorsvalp.
Här är han ett par år vill jag minnas.
 
Fina lilla Scooby. Vila i frid, nu får din mamma Kelly ta hand om dig <3

Innan regnet

Tjohoo! Vi hann ut i skogen med fålarna innan ösregnet!
Pigga och fräscha små hästar hade vi idag. Det var en fröjd att få denna ridstund. Bästa i livet! Jag kan inte säga det nog så många gånger. Att ha hästar gör livet helt underbart. Att nu få ha dem precis utanför dörren är ett privilegium som heter duga!
 

Regnet det bara öser ner...

Och kan man vara inne och mysa då gör man det.
 
Fålarna står i lösdriften och har det bra. Tur de har som har en fin drift med massor av halm att stå och mumsa på istället för att bli dyngsur ute i hagen :)
 
Vi får rida ut imorgon istället helt enkelt. Vi har provat rida i ösregn och det är inte en angenäm syssla.
Fina Wims!

Har du tänkt på detta?

Om du har möjlighet att studera en flock med hästar så kolla om någon av hästarna har extra flugor på sig. Vad tror du det beror på?
 
Min tanke är att den hästen är försvagad/sjuk/maskpåverkad. Om hästen är sjuk så orkar den inte försvara sig från flugorna genom att vifta på svansen eller skaka på huvudet i den utsträckning som behövs för att flugorna ska ge sig för en stund. Tänk på att inte fläta svansen eller klippa den på sommaren då svansen är deras vapen mot flugor och insekter under hela säsongen!
 
Bild lånad från alltomhastar.se
 
Tycker att mina fålar den senaste veckan haft lite extra flugor på sig, trots flugspray. Har avmaskat idag och det ska nu bli intressant att se om det blir bättre om några dagar.
 
 
 
 

Missade gårdagen...

Finns ett område med vallmo utanför jobbet. Så fint, men visste inte att det finns lila också!?
Jobbade Chinaflickan i töm. Pigg och glad!
 

Midsommar 2014

För oss är det en helt vanlig dag...känns skönt.
Brydde mig inte ens om att ta fram systemkameran.
En jordgubbstårta blev det iaf.
Jobbade fålarna också. Chinaflickan var pigg idag, jädrar i havet! Fick springa på som en tok bakom henne för att hinna med :)
Hon hade knappt tid att göra en halt.
Wims var lugnare, trodde hon skulle göra några glädjeskutt idag men antar att hon sprang sig trött när hon blev ensam i hagen.
 
 

Glad Midsommar!

 

Bettets inverkan på hästen


Funderingar...

Med anledning av den påstådda skurningen av två hästar i vårt lilla samhälle...får det mig att tveka att det skulle vara en galning som gjort detta. I de allra flesta fall är det hästarna själva som skadar varandra genom att sparkas. Av en hästspark blir det väldigt fina snitt och jag tror att i många fall där folk misstänker att en människa gjort det är det i själva verket hästarna själva.
 
Varför man så gärna vill tro att en människa gjort skadan är för mig en gåta när den mest sannolika förklaringen är rätt lättillgänglig. Hästar skadar varandra, de sparkas, bits och jagar varandra. Men vi vill alltid ha någon som är skyldig. Vem som helst. Kanske mår man bra av att ha någon att skylla på!?
 
Jag säger inte att det inte händer men man måste se det för vad det är. Och tänk efter lite hur det rent konkret skulle gå till att åstadkomma skadorna. 
 
Men människan fungerar nog på det sättet, man vill ha en skyldig! Och att sen helt förkasta den mest sannolika förklaringen....ja dumhet går nog inte att bota. Varför ens försöka? Kanske jag själv skulle reagera på samma sätt!? 
 
Hursomhelst...huvudsaken att hästarna lever och inte fick värre skador.
 
Själv har jag longerat mina hjärtan idag. Kände mig lat och likgiltig...
 

Rida rida ranka

 
 

Skillnad

Nog ser man skillnad på knappt två veckors diet.
 
12 dagar sedan till vänster och till höger fotad igår.
 

Yes!

Äntligen kunde vi ta en tur uppsuttet idag, jag och Chinaflickan med Dotra och Wims. Chansade lite då jag tyckt att fröken rört sig lätt och ledigt sedan några dagar tillbaka. Mysigt att få sitta på hennes rygg igen! 
 
Egentligen var det meningen att vi skulle skritta en sväng bara men Chinesen var pigg och glad, endast lite aj aj på värsta gruset med taggiga stenar. Hon t.o.m travade med lätthet på grusvägen som syns på bilderna nedan. 
 
Fick jobba henne ganska bra då huvudet ville ner hela tiden på gräsvägen. Men jag förstår henne. Inte kul att inte få äta fritt med gräs. Bara halm och lite hö ibland. Men dieten funkar och då får det vara så. 
 

Läggdags!

Slänger in några bilder från dagen. Vi har haft en mysig nationaldag här på landet.
 
Chinaflickan behöver fyra trådar för att hållas på plats i bantarhagen :P
Glada gammeltanten Bellis fick följa med när Wims skulle springa på snöret.
Flughuva är obligatoriskt för Wims. Minsta lilla fluga är jääääättejobbig.
En liten prinesshand <3
Nu säger vi godnatt här. Ska lägga mig och kolla senaste avsnittet av Game Of Thrones!
 
 

Workout

När man bor på landet på en gård behövs inget gym! :-)
 

Framsteg

Halmdiet och hage utan gräs har gett resultat för Chinaflickan. Skönt! Det kunde blivit mycket mycket värre. Små steg i rätt riktning. Longerade nu ikväll och Tinkerfröken bjöd på frisk trav i båda varven och även en högergalopp i ett par varv. Såg fint ut! Är så tacksam över det. 
 
Wimsan blev ju tvingad till att gå bredvid i mindre hage för China höll på att spränga staketet hela tiden så fort Wims försvann utom synhåll. Men efter att vi gick igenom hagen och kom underfund med varför inte elen funkade som den ska så står hon numera ofrivilligt inne i sin hage med el i trådarna :) Orättvist behandlad känner hon sig förstås. Men en nödvändig handling när nöden kräver det. Vill INTE ha fång!
 
Utökar Wims hage varje dag en bit så Tinkerfröken hinner vänja sig att Wims inte alltid syns.
Wims njuter av att få lite mer att beta av.
Lite kul :)
 
 

Fina China

Fina China låg och sov i driften idag. Svalt och skönt! Hon tyckte nog dock att jag störde lite när jag klampade in oanmäld :)
 

RSS 2.0