Hahaha :)

Sötnöt :) Gammeltant Bellis <3
 

Täcke eller inte?

Behöver din häst täcke? Kolla själv :)
 
 
 

Galenpannor

Snöstorm och alla fyrbenta blir galna!
 
Bellis blir påflugen av Trollungen.
Trollungen
Gammeltanten Bellis, MirriPirri och Trollungen framför.
Full fart på gammeltanten. Kan inte tro att hon genomgått en större operation för bara ca 2 veckor sedan och att hon blir 12 år i år.
Trollungen ser roliger ut
Yngst och äldst! Trollungen och Bellis.
Loppan Vildhäst
Loppans fina blåöga :)
 
Rejäl nederbörd här :)
Konstigt vad lika de är, nästan alltid i samma steg.
Raggsockan drar iväg så snön yr, Vildhästen syns nästan inte bakom.
Sööööt
Trötta efter snöbuset.
 

Fasiken också! Efterlysning!

Skit också!
 
Selen jag mailade på är borttagen från annonssidorna....nu måste jag börja leta på nytt igen. Hur svårt ska det vara att hitta en loksele egentligen!??
 
Sätter nu ut en efterlysning här. Om nån hästmänniska läser detta och kanske har eller vet någon som vill sälja sin loksele så hör gärna av er!
Mått och sånt är jag urdålig på, men den ska passa en mindre Irish Cob/Tinker som är 139 i mkh. 
 
 

Stygn

Idag har gammelhunden fått ta bort alla sina stygn. Vet inte hur många det var men det rörde sig väl om ca 25 st! Efter det blev hon trött så hon har sovit i soffan halva dan :)
 
Har haft ont i huvvet i två dagar nu. Antar att det är sömnbrist. Får åtgärda det genom att lägga mig lite tidigare ikväll helt enkelt.
 
Raggsockan har fått röra sig på långsnöre idag. Hon får göra det nu några dagar så hon inte flyger i luften om vi rider lite i helgen. Loppan Vildhäst har fått mys och borst och ett päron.
 
Söker febrilt efter en loksele sedan hur länge som helst. Vill sätta igång fålarna ordentligt! Har mailat på en som kan passa båda så nu hoppas jag på ett positivt svar. 
 
Bara att vänta....

Kontraster

Idag - Vinter
Ca 6 månader sen
 

Lördagsmys

Om jag hade en frisk kropp så skulle jag vilja ha fler timmar på dygnet!
 
Idag har vi påbörjat jobbet inne i lagårn. Lösdriften kommer bli något mindre och det ska byggas ett par boxar i ena änden. Inte för att fålarna ska stå inne på nätterna utan bra för att det ska finnas tillgängligt helt enkelt. Återstår att se hur vi kan planera utrymmet så det blir så bra det bara kan bli för fålarna. Vi fick god hjälp av en granne/släkting att tömma lösdriften. 
Min far har också varit och fixat här idga. Byggt in diskmaskinen och fixat en tröskel i köket. Det är så skönt att ha människor runt omkring sig som hjälper till när man själv inte kan. Tack!
 
Tog fålarna på en promenad och jag lät Raggsockan springa lite lätt på långsnöre. Hon var lugn och fin. Trodde hon skulle hoppa och skutta som en tok eftersom de fått lite semester sedan vi flyttade hit. Men hon var så lugn och fin. Ute 24/7 är nog både tröttsamt och nyttigt :)
 
Har hela familjen hemma så de är lördagsmys på hög nivå!
 
 
 

Gamla hundar och fina fötter

Vår gamla Bellis opererades förra veckan. Hon blir 12 år i år. En hel juverrad togs bort pga juvertumörer och borttagning av livmoder och äggstockar gjordes också samtidigt. En ganska stor operation på en liten Cavalier. Första natten var orolig och lite jobbig för henne. Hon hade ont trots smärtlindring och kunde inte sova speciellt mycket. Ett tag for tankar i huvudet om vi gjort rätt beslut.
Men! Idag är det en vecka sedan operationen och hon rör sig mer eller mindre obehindrat. Hon är sitt vanliga pigga och glada jag. Vi har gett henne lite mer tid i livet. Låååång tid hoppas vi! Hon föddes 2002 i vår första kull som nummer två. Det blev två valpar, den förstfödda var en jättefin hane som är precis lika pigg och glad som Bellis.
Våra fålar fick idag lite raspning av sina barfotafötter! Det var på tiden då vi skjutit upp detta ett par veckor pga flytten. Idag fick de komma in till uppbindningen för första gången. Spännande förstås! Raggsockan fnorkade som vanligt och Loppan Vildhäst ville pilla på ALLT. När hon gjort det somnade hon på bänken. Haha...så himla söt!
Loppan Vildhäst tyckte det blev sååå lång väntetid.....orkade inte hålla huvudet själv till slut. Tur att bänken var där.
Vilken tur att det är Raggsockan som är vakt i den här lilla flocken, för Loppan Vildhäst skulle aldrig orka med sånt. Hon somnar så fort hon får chansen :P
 
Raggsockan har kollen på när hovisen kommer.
Så fin liten Raggsocka, eller hur?? Rund och go :P

Ordning

Försöker få lite ordning på torpet! Det går bättre och bättre dag för dag.
Mycket är det som blir tillfälligt innan nybygget kommer igång. Nu ska det installeras en diskmaskin i tillfälliga köket som senare ska bli tvättstuga/badrum. Hinner inte få undan disken innan det fylls på igen ;)
Det ska bli väldigt skönt när det blir klart. Har jag tur så är det bara några dagars handdisk kvar!

En liten soffhund

Styr och ställer i alla vrår och soffhundarna tar igen sig på det bästa sätt de kan.
 

Fnöh

Trollungen gör skäl för sitt namn!
Blir så härliga bilder när det snöar! 
 
Hade fullt sjå att springa ifrån fålarna för att kunna fota då de är översällskapliga och följer efter en hela tiden :P
Loppan Vildhäst <3
Sööööötis! Dunboll ;)
Ska vi leka med bollen mamma??
Raggsockan gör också skäl för sitt namn :P
 

Och här står vi och sover

Ville du nåt mamma?? Har du äpplen?
Raggsockan har tryckt ihop sig så magfläsket ska värma ordentligt tror jag :P
I väntan på snön står de i ena hörnet av hagen och sover bort ett par timmar.
 

Bara för att jag kan....

...så bildbombar jag lite till innan denna dag tar slut.
 
 

Fålar och trollungar

Raggsockan och Vildhästen har fått grooming idag. De blev väldigt nöjda och njöt. Blev tvingad att klippa på Raggsockans hovskägg då lera och väta hade frusit så stora klumpar hängde och slängde :/ Såg ingen annan lösning än att göra det. Tänker att det växer ut till våren :)
 
Nöjd Vildhäst <3
Näten är överfulla med hö, men Vildhästen gräver efter gammalt gräs istället :)
En liten pilimarisk Raggsocka <3
Loppan Vildhäst är som en dunboll!
Trollungarna är soffhundar så mycket det bara går!
 

Nära måste man väl säga

Närmare hemmet än så här är nog svårt att få fålarna tror jag :)
Snö snö snö så långt ögat når idag....tråkigt tycker jag. Och Wims tycker det är jobbigt när det snöar i ögonen :/
Ska visst snöa imorgon också, men bli bättre framåt eftermiddagen om man ska tro på yr. Det räcker med snö nu! Vill ha vår istället.....vintern den här säsongen suger verkligen!
Lite klagig idag känner jag, men hoppas på en bättre dag imorgon! Hästdottern kommer hem så det blir lite hästpyssel. 

En trötter en...

 

Frostigt och kallt

Passade på att damma av systemkameran på morgonkvisten!
 
 

Trogna besökare!!

Jag har väldigt trogna besökare på min blogg trots dåligt bloggande just nu :) Lite över en vecka i nya boendet nu iaf!
 
Längtar efter att utbygget ska starta igång. Nytt stort kök ska det bli och två sovrum till uppepå. Just nu känns det som vi campar i lilla kojan :P
 
Men vi boar in oss för var dag som går och gör varje vrå till vårt mer och mer. Idag har jag hängt upp lite gardiner, och det känns genast lite mysigare.
 
Grävarn har varit här och kollat vad han ska göra och byggmannen ska också komma nån dag och kolla hur bygget ska bli. Har tänkt mig att starta en ny blogg för bygget, renovering och inredning. Får se om den blir låst eller öppen, har inte bestämt det ännu.
 
Än så länge är vardagsrummet helt nyrenoverat från golv till tak. Sovrummet däruppe har fått nytt golv och nya väggar. Valde en tapet vi hade i vårt tidigare hus. Jag gillar den och den känns "hemma". Lilla köket har också fått ett tillfälligt nytt golv så det känns lite fräschare.
 
Fålarna har tyckt att det varit tröttsamt med flytten. De är så trötta så trötta. Lösdriften trivs de inte i. De känner sig otrygga då de inte kan se ut tror jag. Finns inga fönster alls därinne så jag förstår att de tycker att det är lite läskigt. Tanken är att sätta dit fönster och möjligen göra ett par boxar därinne bara för att ha möjligheten om det skulle behövas vid nåt tillfälle. De står helst precis utanför huset och har lärt sig att om man står på baksidan utanför köksfönstret och ser gölliga ut så får man ett äpple. Praktiskt när man är lite sugen på nåt gott verkar de tycka :)
 
Dåligt med fotande just nu men här är en mobilbild på fålarna samma dag vi flyttade dem.
Lite tur med sol hade vi där ett par timmar innan regnet tog över allt :(
 
Utsikt från köksfönstret! Här har fålarna precis fått varsitt äpple på morgonkvisten. 
 
Dotra fotade sötis BubbelTrubbel som blev dubbel ;) Hon blir 11 år i år!

Vi flyttar

Vi flyttar från vårt slott i byn till en koja på landet. Men kojan ska bli större så det också blir ett slott så småningom. Drömmen om att få hästarna utanför knuten uppfylls och för hundarna blir det lite friare liv.

RSS 2.0