Gammalt tidningsurklipp

Ett kul minne!!
Min lilla Fina gick på ponnyridning under Borensbergs marknad, detta måste varit i början av 80-talet. Matte själv (jag) var tydligen på rast för det är någon annan som går med min lilla pålla :)
Trött liten ponny som fick bära runt många små barn som ville rida på den minsta sötaste hästen ;)

Melodifestivalen!!

Tror livet börjar återkomma efter förkylningen från helvetet...ja förutom alla småskavanker som jag har ändå utan förkylningar...ikväll blir det melodifestival, en del har det bra och kan gå på Göteborg horseshow...men här i byn blir det mello! ;)

Så här såg det ut den 19/2 hos hästarna! (söt underläpp btw)

Och idag ser det ut så här:
Visst har våra hästar fin hage mot sjön! Det kan man kalla sjönära :)

Gräset var grönt utanför hagen och det var gott tyckte China.


Hertiginna av Östergötland

Att vara hertiginna av Östergötland är inte illa det inte!
Här har vi ett gäng fyrbenta prinessor av Enbacken som inte haft en jättefartig vecka då tvåbentingen haft en sjuka med döden som insats....eller ja kanske inte så illa. Men nog har det känts som det iaf! Influensan från helvetet vill jag kalla den.
Känner idag att det börjar närma sig till det bättre, inget jobb idag dock :/ trodde verkligen att jag skulle orka...men icke sa nicke.

Nu har jag helgen på mig att kurera mig ordentligt och ta igen allt som hankat i efterhand....ja jag kan ju tro att jag ska kunna orka/hinna med det iaf.

Chinaflickan är hertiginna av Paradiset....jorå så är det! Lovar...svär...100%

En till hertiginna av Paradiset

Konstigt väder just nu...ska det bli vår eller inte!? Återstår att se, men jag gissar att det kommer en sväng med snö och kyla innan det blir vår.

Noskvalster - en ofarlig parasit

Om hunden nyser, fnyser och gör inåtvända dragningar och visar tydliga tecken på försämrat luktsinne, ja då kan det vara noskvalster som den fått.
Noskvalster är ofarliga parasiter som lever i hundens nos och bihålor. Kvalstrena är mycket små, ovala till formen och svagt gula till färgen. Storleksmässigt är de mellan 1- 1,5 milimeter långa och 0,5- 0,9 milimeter breda. På en levande hund kan det vara svårt att konstatera om den har noskvalster.
Därför behandlas de flesta hundar med en sannolikhetsdiagnos.

Behandling
Till en början föreslogs behandling av noskvalster med Ivermectin (Ivomec®). Detta preparat var inte registrerat för användning vid noskvalter på hund. Och det visa sig att vissa raser, som exempelvis collie, shetland sheepdog och australian shepherd var mycket känsliga för preparatet. Så känsliga att det till och med förekom dödsfall.
Numera behandlas de flesta hundar med tabletten Interceptor som är ett godkänt läkemedel mot noskvalster och som har lindriga biverkningar.
Vid misstänkt noskvalster ska även hundens bädd och täcken tvättas för att förhindra att överlevande kvalster smittar hunden igen.

Hur hunden smittas
Hunden smittas mest troligt genom direktkontakt med andra hundar. Det kan också hända att hunden smittas indirekt då kvalstrena kan överleva länge utanför nosen.

Livet återkommer....

Jorå, så sakteliga börjar livet återkomma för tvåbentingen! Förtrösta ej...nu blir det en kopp te i soffhörnet och imorgon ännu en vilodag. Sen kan det nog vara dags att försöka sig på nåt mer ansträngande än att hosta sig trött...eller...ja vi får väl se hur det blir med det..håller tummarna!
Söta Chinaflickan

Sjukstuga!

Urk, nån sjuka har anfallit den tvåbenta....så här har vi soffhäng idag! Host host på er!

Nadine

Mirabelle

Having a bad hair day...


That's all folks...


Allt som är vackert...

Wimsan

China

Lady & Lufsen - på riktigt


Saknar dig

Finaste, vackraste och kloka lilla Kelly, du är älskad och saknad - du fattas mig...

2000-2010


Kelly till höger med dottern Bubblan.

10 år tillsammans fick vi. Alldeles för kort tid...

Tullhund beslagtog resenärs smörgås

Frestelsen var för stor för tulllhunden och mitt under hundens arbete smaskade den i sig en resenärs smörgås. Resenären klagade till Tullverket. Nu frias hunden.

Det var ombord på ett Öresundståg som en av tullens hundar ska ha tagit en resenärs smörgås och ätit upp den. Resenären klagade på händelsen och begärde i ett mail till Tullverket ersättning för den förlorade smörgåsen. Tullverket hörde av sig i fråga om smörgåsens värde, men då inget svar uppges ha inkommit skriver nu Tullen av ärendet.
Tullverket beklagar hundens misstag. En tullhund utbildas i att inte uppmärksamma andra föremål än dem som de har tränats på att eftersöka.

Källa: Sydsvenskan

Glada Cavalierer på Kellibell's kennel


Mirabelle i farten

Mirabelle gillar att bli kliad på magen och försöker på olika sätt att få alla att förstå det....:)


Mor och dotter

Min dotter fotade med sin ajfåån på Mirabelle och Bellis häromdan, tyckte de blev rätt söta de små skitungarna :)

Mirabelle är alltså dotter till Bellis som sitter till höger i bild. Det syns väl :) Om någon tycker att Bellis har lite osymmetriska öron så kan jag konfirmera att så är fallet! Det är trollungen Nadine som håller dom i schack så de inte blir för långa nånstans. Det känns liksom onödigt tycker vi...(!)

Bellis blir 10 år i år och Mirabelle blir 3 år. Trevliga små Cavalierer är de iaf!

Ikväll blir det melodifestival för hela slanten! Fast egentligen känns det meningslöst då Loreen redan har vunnit i mina ögon/öron.

Mirabelle tränar :)


Svansvift avslöjar hundens humör

Viftar din hund med svansen åt höger ja då är den glad- men åt vänster, då är den rädd. Det visar en forskning som gjorts i Italien.

30 hundar har studerats från olika raser och resultatet visar att hunden viftar åt olika håll med svansen, beroende på humör.
Ett exempel är att om hunden är glad och vill komma nära någonting som de ser då viftar de åt höger med svansen. Men, om hunden ser något som de blir rädd av, då viftar de med svansen åt vänster.
Enligt forskarna beror det hela på att höger- respektive vänster hjärnhalva reagerar olika beroende på upplevd känsla.
Men det kan vara svårt att se åt vilket håll hunden viftar med svansen. Under forskningen gjordes flera vidoeanalyser av hur hundarna betedde sig, vilket var nödvändigt för att forskarna ska kunna se hur hundarna viftar samtidigt som hunden rör på sig.
- Efter det här experimentet försöker jag alltid se åt vilket håll hundar viftar med svansen, men utanför laboratoriet är det svårt, säger psykologen Giorgio Vallortigara, till tidskriften Nature.

Källa: Nature

Läste en bra text

Läste en bra text en skrivit på en sida på FB som beskriver ganska bra hur det kan vara att ha Fibromyalgi:

Att leva med fibromyalgi. Till alla friska som inte förstår eller till er friska som vill förstå föreslår jag att ni går till jobbet med en begynnande förkylning. Lite små feber. Dov huvudvärk eller lite dov tandvärk. Molande mensvärk, eller känningar åt gallan. 5 till 10 småstenar i skorna.Ta med en gummiklubba eller liknande och slå med jämna mellanrum lite varstans på kroppen. Ta en dos med Briccanyl så att hjärtat börjar hoppa studsboll. Drick ett rogivande te så att du har svårt att hålla dig vaken, eller så är du vaken hela nätterna med bara nån timmes sömn. Ät en hel påse med katrinplommon. Spola händerna i kallt vatten känn smärtan och stelheten. Det och lite till är vardagsplågor för den som har Fibromyalgi.

Dålig på rubriker....

Idag är ingen bra dag för matten... men lite promenader med djuren har det blivit iaf.

Liten glad Chinaflicka

På med grimman så går vi!

Tills vi möts igen

Ibland går det bara inte...

...blir så less när kroppen och knoppen inte orkar så mycket som jag vill. Det är ett helvete att leva med fibromyalgi kan jag meddela...

Älskade lilla Chinaflicka

Svinkallt och stelfrusen....fredagsmys?

Ja inte har vi varmt här inte! Myggfritt skulle man lugnt kunna påstå. Det jag inte fattar är hur vi orkade med -25 förra vintern??? Och var det inte nere på nästan -28??
Vi har -15 nu och vi stelnar lätt till is när vi är ute! Ingen idé att försöka prata för det går inte att röra munnen...tur att man inte behöver prata nåt speciellt när man umgås med hästarna :)



Jag hoppas att fredagsmyset infinner sig, det blir tjocka filten i soffan med alla hundar placerade på och runt mig. Har inte tinat riktigt sen jag var i stallet än! Ska ju dit och natta hästarna om några timmar också. Termobrallor på helt enkelt!

China har fin utsikt över sjön :)

Tinkerrumpan ;)


Oh yeah - idag var det var svinkallt....så vad gör man då? Jo fotar lite såklart!

Idag hade vi vilodag China och jag...tog med mig kameran och fotade några snabba :)



Sötnöten med halm i hela munnen :)

Whats up?


Wimseriponnyn tyckte solljuset var starkt idag :)

Lite tom och vad gör man åt sånt??

Lite tom i huvvet.....vad gör man åt sånt???

Lite kort hur dagen sett ut hittills:
Uppe med tuppen imorse och snabbrastade hundarna. Gick till hästarna och matade och släppte ut. Snabbt hem och in i duschen. Matade hundarna och rastning på det. Och sen ner till veterinärstationen för ett jobbpass. Hem och slängde ner lite i magen, gick bort till hästarna, red en sväng. Puss och gull med fålarna och allt som hör därtill. Hem och laga mat till familjearmén, rastning och agility med hundarna emellan allt blev det också, och sen fick jag äntligen vila lite i soffhörnet med hundarna innan det var dags att ge dem kvällsmat och åka och natta fålarna. Ja just det...och så lite rastning av hundar på det också...
Nu är det kväll och det blir samma resa imorgon igen! Joråmensåatte....Full rulle...

Nää, det blev inte bättre bild än så här idag!

Hittade en rolig gammal video på Wimseriet! Skritt trav och galopp! :)

RSS 2.0