Hahaha

Horse teaching the stupid human a lesson
 
 
 

Filmtajm

 

Hårt liv

Hårt liv för fålarna idag...fick knappt äta upp sin frukost förrän mattarna drog ut dom på träning på vallen....oj oj oj. China hade kola i knäna och snubblade typ 100 gånger. Inte ens skogstrollet i björkdungen kunde jaga på henne idag. Vildhästen var det lite mer fart i, hon jobbade på så bra så hon blev varm och tom lite lurvig på bröstet.
Fråga mig inte vad Chinesen gör här....

Armar uppåt sträck!

Trollungen joinar i köket som vanligt! Suddig...men söt!
Idag fick fålarna en genomkörare On Line....underlaget är inte det bästa så vi får hålla oss på vallen.
 
Hej o hå vad det går!
Fålatrollen har flockat ihop sig.

Vädret är inte önskvärt...

...vädret är faktiskt lite hatat av mig idag. Tog Chinesen On Line på vallen en stund iallafall. Vågade inte låta henne galoppera dock, då hon alltid tar en massa extrasprång och det kan ju gå illa med det här skitunderlaget. Fin trav bjöd fröken på och så tränade vi på varvbyten och det är hon riktigt duktig på nu.
Sen fick hon gräva fram lite frostigt gräs. Nöjd och glad Chines!
Vildhästen fick underhålla sig själv i hagen och det gjorde hon bra ;)
 
Annars en rätt grå och trist tisdag...:/

Nääärååå!!! Wimsi skulle aldrig...

...så har vi sagt hela tiden vi haft Vildhästen i vår ägo! Idag bevisade fröken motsatsen, då vi hittade henne och Chinesen i den avdelade biten av hagen som inte går att använda pga underlaget.....
Trådarna har väl Chinesen forcerat för att det inte finns nån el i dom så respekten är puts väck förstås. Så har Vildhästen bara hoppat över tråden som låg på marken..när jag fixade lunchhöet såg jag hur fint och graciöst de hoppade tillbaka in i den delen av hagen där de ska vara....jaaadååå så söta, rara, oskyldiga små liv de är minsann! ;)
 
Bildbeviset på dom i den "förbjudna" delen....hahaha...älskar de där små mupparna!!!!

En helt vanlig måndagsmorgon

 
En helt vanlig måndagsmorgon för trollmor kan se ut som följer:
Upp med tuppen i vanlig ordning. Matning och rastning av trollungarna i ottan. Sen bort till fålarna och fixa deras behov. Sen hem och vovvepromenixar, det blev x2 idag. Tog dem 3 och 3. Lite trassligare blir det ju, i synnerhet när man tar alla i flexikoppel. Tur att vi inte mötte någon, då hade vi nog fått onda ögat från denne ;)
Färguppdelade promenixar idag. Tricolorer först...
..sen blenheimarna.
Och nu är vi trötta...

Hundpromenixar

Avklarat hundpromenixar x3....fixat stallgörat och hästarna. Fått i mig frukost och idag fyller min kära far år! Ja det blir nog en fin söndag detta.

Flygande sartomortal

Tjolahopp i lingonskogen!!
 
Idag skulle vi utmana alla med att ta en längre tur i skogen så här efter fålarnas semester. Vi har ju tagit det ganska lugnt i veckan, men de har fått göra nåt varje dag utom en dag då de fick vila.
 
Vi fick sällskap av Liten med ryttare och gående kompis. Bara det att ha fnittrande och hoppande småflickor bakom sig är ju en utmaning i sig:) Men Chinesen trivdes oerhört bra med en som kunde ha koll på alla skogstroll som finns bakom henne. Perfekt! 
 
En Liten bakom....
...och en större framför...
Sällskapet fick vänta en bra stund innan trafiken tunnades ur så vi kunde komma över. I samma stund så upptäcker Vildhästen först då att vi har Litet sällskap....arabsvansen kommer fram och hon blir väääääldigt glad och sprallig. Och det gillade inte hennes matte. Vi försökte en bit på skogsvägen men efter att Vildhästen blev alltför spånig i huvvet bestämdes att vi vänder hemåt och lallar lite på vallen istället.
Sagt och gjort....vi tog oss över vägen igen. Inte lätt med arabsvansen kan jag säga. Förstår hennes matte. Mycket energi som legat o vilat i den kroppen! Vi tog oss till vallen och travade runt lite. Liten med sällskap var förstås också med. När då Liten drog iväg över vallen så var all energi tvungen att komma ur Vildhästens lilla kropp. Så högt har hon väl aldrig studsat!!! Så mycket att lilla matten for av i det sista höga skuttet hon gjorde :( Oroliga trollmor satt på sin räserChines som bara gjorde ett litet skutt som knappt märktes i all tumult. Men men...dotra landade mjukt i snön och släppte inte taget om Vildhästens tygel heller. Knepigt att man tänker mer på att hästen inte ska sticka än hur hårt man landar eller hur ont det ska göra. Men hästen får fasiken inte springa iväg!
 
Slutet gott allting gott....nu är fålarna i hagen igen med mellisen i sina nät. Trollmor och dotra är hemma och nu lagas festlig lördagsmat! Fläskfilé och klyftpotatis med en god sås.
 
En liten gullig film bjuder vi också på! Ha en mysig lördagskväll!!
 

Yaaahoooooo

Fick för mig att jag skulle låta Vildhästen springa på snöre på vallen nu på eftermiddagen...jodå så långt är ju tanken ok.
 
Men trollmor tog tag i tanken och gjorde det hon tänkte...Iväg kom vi iaf ganska sansat, Vildhästen och jag.
Att Vildhästen var pigg visste jag ju att hon skulle vara men kanske inte SÅ pigg. Behövde inte fråga om hon ville springa runt mig, det gjorde hon av egen fri vilja. Svävande fin trav bjöd hon på så det var ett nöje att se. Fin galopp visade hon också i fin cirkel runt mig. Ju mer hon sprang runt kom idén i henne att det var så fantastiskt kul att vi måste lätta från marken ungefär hundra gånger. Det verkar väl kul!? Ja det är ju inte lätt att ha mobilen framme och samtidigt få bra bilder när Vildhästen gör skäl för sitt namn, eller hur! Detta var det första lilla yahooet. Sen var jag tvungen att stoppa ner mobilen och hänga med i karusellen! Yaahoooo!!!!
Men hon är ju söt iaf, det väger ju upp mycket! :)
På hemvägen stod hon på två ben kanske 2 eller 3 gånger. Inte lätt att hålla räkningen när man får försöka hålla sig ur vägen för viftande Vildhästhovar.
 
Jaja...huvudsaken är väl att flickan har roligt!

Lååååång förmiddag

Jaa...idag blev det lång förmiddag med hästeriet. Bestämde mig för att rida på förmiddagen när jag gjort morgonstallgörat. 
 
Så jag satte igång med att klä på Chinesen nödvändig utrustning. Chinesen själv passade på att äta lite medan trollmor pysslade. Man får aldrig missa en bra chans till att äta!
Tre "påhästenbilder" på raken kommer här....
Idag fick vi jobba hårt på att bli sams med skogstrollet som bor i björkdungen. När vi blivit sams med det så var det ett annat skogstroll bakom oss på vägen hem istället........inte lätt alla gånger! Hmm....vad gör man åt sånt? Alla ni hästfolk!!!??? Någon som har en bra idé?? Allmänt krut i rumpan på en överpigg pålla? Eller varför beter hon sig så? Började typ i somras/höstas med de dumheterna :/ Ja hon tycker inte om att gå iväg själv från stallet så det måste vi ju öva på. Men även med trygga Vildhästen som sällskap så beter hon sig som skogstrollet biter henne i rumpan både nu och då. Hon har "fobier" och kollar bakom axeln hela tiden om nåt skogstroll jagar henne.....suck....:/

Jag tror....

....att jag ska försöka rida imorgon istället för att Chinesen ska springa på snöre. Får se hur kallt det blir om det är värt att frysa lite. Det är ju så himla mysigt på hästryggen!
 
Kanske jag kan trötta ut henne lite iallafall. Kan meddela att det är väldigt svårt att trötta ut Tinkerflickan! Men ett försök kan vi ju alltid göra :)

Eftermiddagslunk

Ordnade stallet och fålarna på eftermiddagen istället då jag hade annat för mig på morgonen idag. Och så blev jag glatt överraskad att min mobil idag ville ladda upp bilder på datorn igen! Det krävdes en programuppdatering så gjorde den som den blev tillsagd igen ;)
 
Ljuset är alldeles fantastiskt på eftermiddagarna!
Fålarna lyser :)
My little Chinagirl
Haha...snyggva! ;)

Det finns ett ljus bakom träden


OMG!!!

Tappade min mobil i snön och nu vill den inte ladda in bilder i datorn!! Hur blir det nu??? Men den laddar iaf med USB-kabeln...varför funkar inte uppladdningen då!?
 
Tröttsamt!

Lugnare idag

Ja jämfört med igår så var fålarna mycket lugnare idag.
 
Chinaflickan missar aldrig en chans att kolla läget...
Små fålarna så söta sååå :)
 

Frostigt och kallt....men en fin morgon!


Annat perspektiv

Ibland fastnar även trollmor på bild....från ett helt annat perspektiv ;)
Vildhästen frostiga öra

Galet!!

Jorå idag var det premiär för lite ridning efter fålarnas semester. Livat var det för fålarnas del....såg Vildhästens svans vaja som en arab redan de första stegen. Och Chinesen var spänd som en fiolsträng. Så det var bara att förbereda sig på att det skulle bli en och annan yahoos idag! 
Det gick väl över förväntan även fast de hade en massa energi som bara ville spruta fram...hålla igen...släppa efter...hålla igen...släppa efter....jaja det blir nog bra när energin får komma ut varefter ridningen kommer igång lite mer! :)
Här står vi still en stund bara för fotonas skull.
Chinesen ser lite trött ut på nedanstående, men det kan jag meddela att det är hon INTE! ;)
SkruttChines
Grävde fram vintergrimman! Tänkte att det var dags!
Tjewsigt eftermiddagsljus i björkdungen.
 
Ha en bra tisdagskväll!

Virrvarr av trollungar




Söndag kväll

Spelar Candy Crush på FB.....helt omöjligt att ta sig förbi 35:an! Jisses...
 
Laddade upp ett par videos på fålatrollen, så här kommer dom! Denna är från promenixen igår!
 
Hopp och lek!!
 
Lite hund klämmer vi in på slutet också då :)
Två trollungar i favvohörnet i köket. Nadine och BubbelTrubbel

Sköna söndag

Sköna söndag med fålarna. Körde online och gick en liten promenix. En aning mycket överskottsenergi finns det i ponnykropparna kan jag säga....hmm...ja nån gång måste det ju ur systemet det också.
 
På väg ut på prommis

Igår!

Skickar in lite bilder från igår då jag inte hann lägga ut det jag hade tänkt mig :)
Sötmuppen hamnade på bild förstås...
Trollmuppen har fått lite mage under semestern. Det ska bli ändring på det nu!
Chinesflickan är så söt så söt

Fnöh

Fnöh och -18 kallt idag. Solen ska visa sig och dagen blir nog alldeles ypperligt fin! :)
 
Tinkerrumpan imorse!
Vildhästrumpan imorse!
Ljuset igår eftermiddag var så himla vackert hos hästarna.
Man kan även äta fnöh! Det gör iallafall vi!
Ett par trollmuppar! (Nadine & Mirabelle)
En söt Trollunge :) (Nadine)
 
 

Fredagsmys med de fyrbenta








Fredag med djuren

Fin fredag! Önskar att jag hade ridit i det fina vädret, men får göra ett försök med det imorgon helt enkelt.

Apropå hästtjejer!

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå.

Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara".

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv".

Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!

MirriPirri


Bubbel Trubbel

En söt Bubbel Trubbel i snön!

People nowadays


Some days...


When I grow up


Idag är ingen bra dag


Cat


Barfotahovar

http://www.thehorse.com/articles/31149/study-barefoot-trimming-shows-positive-effects

Fredagsmyyyyys

Fredagsmys med raggsockorna!
 
Nyfikna fålar kan man säga :) Vad händer därborta??
Och vad händer därborta??
Chinesen måste kolla läget hos lillmatte
Haru nån karra??
Vildhästen får lite löv av matte
Busridning :)
 

Tjohoo....fredag

Idag har raggsockorna fått fötterna fixade av bästa hovisen Frida!
Vildhästen hamnade inte på nån bild o_O

Nytt år o nya tag

Nu är det dags för lilla raggsockan att sättas igång igen efter ett par veckors semester! Det fick bli lite rörelse i snöre idag för fålarna två. Blev dock bara bilder på Chinesen :-)
Söööööööt!!!
Fin solnedgång

RSS 2.0