Flygande sartomortal

Tjolahopp i lingonskogen!!
 
Idag skulle vi utmana alla med att ta en längre tur i skogen så här efter fålarnas semester. Vi har ju tagit det ganska lugnt i veckan, men de har fått göra nåt varje dag utom en dag då de fick vila.
 
Vi fick sällskap av Liten med ryttare och gående kompis. Bara det att ha fnittrande och hoppande småflickor bakom sig är ju en utmaning i sig:) Men Chinesen trivdes oerhört bra med en som kunde ha koll på alla skogstroll som finns bakom henne. Perfekt! 
 
En Liten bakom....
...och en större framför...
Sällskapet fick vänta en bra stund innan trafiken tunnades ur så vi kunde komma över. I samma stund så upptäcker Vildhästen först då att vi har Litet sällskap....arabsvansen kommer fram och hon blir väääääldigt glad och sprallig. Och det gillade inte hennes matte. Vi försökte en bit på skogsvägen men efter att Vildhästen blev alltför spånig i huvvet bestämdes att vi vänder hemåt och lallar lite på vallen istället.
Sagt och gjort....vi tog oss över vägen igen. Inte lätt med arabsvansen kan jag säga. Förstår hennes matte. Mycket energi som legat o vilat i den kroppen! Vi tog oss till vallen och travade runt lite. Liten med sällskap var förstås också med. När då Liten drog iväg över vallen så var all energi tvungen att komma ur Vildhästens lilla kropp. Så högt har hon väl aldrig studsat!!! Så mycket att lilla matten for av i det sista höga skuttet hon gjorde :( Oroliga trollmor satt på sin räserChines som bara gjorde ett litet skutt som knappt märktes i all tumult. Men men...dotra landade mjukt i snön och släppte inte taget om Vildhästens tygel heller. Knepigt att man tänker mer på att hästen inte ska sticka än hur hårt man landar eller hur ont det ska göra. Men hästen får fasiken inte springa iväg!
 
Slutet gott allting gott....nu är fålarna i hagen igen med mellisen i sina nät. Trollmor och dotra är hemma och nu lagas festlig lördagsmat! Fläskfilé och klyftpotatis med en god sås.
 
En liten gullig film bjuder vi också på! Ha en mysig lördagskväll!!
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Visst är det roligt med hästar. Man vet liksom aldrig vad som försiggår i deras huvud. Ett o annat blåmärke kanske de blir. Hoppas att dotra mår bra.
Kul att följa din blogg. Ha en trevlig middag
Hälsningar ANN & ZINGO

Svar: Tack Ann, dotra mår bra. Fallet såg värre ut än vad det var som tur var :)
Jane

2013-01-26 @ 17:28:33
URL: http://nogg.se/gypsyzingo
Postat av: lotta

haha, ja vem vill gå hem :)

2013-01-26 @ 17:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0