Lååååång förmiddag

Jaa...idag blev det lång förmiddag med hästeriet. Bestämde mig för att rida på förmiddagen när jag gjort morgonstallgörat. 
 
Så jag satte igång med att klä på Chinesen nödvändig utrustning. Chinesen själv passade på att äta lite medan trollmor pysslade. Man får aldrig missa en bra chans till att äta!
Tre "påhästenbilder" på raken kommer här....
Idag fick vi jobba hårt på att bli sams med skogstrollet som bor i björkdungen. När vi blivit sams med det så var det ett annat skogstroll bakom oss på vägen hem istället........inte lätt alla gånger! Hmm....vad gör man åt sånt? Alla ni hästfolk!!!??? Någon som har en bra idé?? Allmänt krut i rumpan på en överpigg pålla? Eller varför beter hon sig så? Började typ i somras/höstas med de dumheterna :/ Ja hon tycker inte om att gå iväg själv från stallet så det måste vi ju öva på. Men även med trygga Vildhästen som sällskap så beter hon sig som skogstrollet biter henne i rumpan både nu och då. Hon har "fobier" och kollar bakom axeln hela tiden om nåt skogstroll jagar henne.....suck....:/

Kommentarer
Postat av: lotta

tjaa det är ju ett sto, och dom gör ju lite hur som :) tror i alla falla tt du skulle provat örterna, funkar säkert inte på alla men på sötaste mysen märktes det resultat på en vecka!

Svar: Grejen är väl att jag ser det inte rom hormonellt,,,,men du menar att de kan bli lugnare överlag med örterna då?
Jane

2013-01-25 @ 12:40:02
Postat av: Jenny Augustsson

Hej!
Det som är lite komiskt (eller vad man ska kalla det) är att Calypso är likadan, måste gå och kolla bakom sig hela tiden och kan plötsligt rusa iväg en bit för något inbillat farligt... Bakskygghet i generna?? De är ju så trygga i mycket annat så det är lite konstigt iaf.
Det är härligt att gå in här ibland och se alla fina bilder på pållarna, jag är så glad att China hamnat hos er :)
Mvh Jenny

Svar: Hej Jenny! :) Jaså sonen har fått en släng av skogstrollsymptomet också! :)Ja hon är ju så himla trygg och stabil i allt annars, därför har jag svårt att ta den här "larvigheten" hon har. Hon har egentligen haft den ända från början men den har på nåt vis blivit värre de senaste månaderna. Hon är ju livrädd för älg också, var hon det hos dig också? Hon är ju flockbunden som jag ser det. Det är inte så svårt att få henne att gå ifrån stallet/hästarna, men hon har jäklar så brått hemåt sen! Och en massa skogstroll som jagar henne förstås! Hehe....Älskar ihjäl henne, hon är världens bästa. Vet inte hur jag ska få ur henne dessa yahoos hon helt plötsligt gör på våra turer. Man är ju nära en hjärtinfakt ju ;) kanske måste jobba mer med kroppen!? Hon blir ju väldigt sällan trött av en ridtur.....då måste man nog ge sig ut på 2-3 timmars varje dag om hon ska bli trött.
Jane

2013-01-25 @ 14:10:52
URL: http://jennyaugustsson.devote.se
Postat av: lotta

ja i alla fall mysan. hon blev liksom stabilare hela hon!

Svar: Kanske är värt att kolla på det då.
Jane

2013-01-25 @ 14:57:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0